Malta'da ikamet etmek ve vize programı

Bu heyecan verici program kapsamında Malta’da daimi oturma iznine sahip olarak AB’ye erişiminiz olsun istemez misiniz?

AB, EEA veya İsviçre dışındaki ülkelerden birinde doğmuş olup vatandaşlığı olan bireyler, Malta’da İkamet Etme ve Vize Programı’na katılarak Malta’da daimi oturma izni başvurusunda bulunabilir. Pek çok kişi halihazırda güvenli ve istikrar vaat eden AB üyesi bir devlette kalıcı ikamet izninden yararlanmanın sıra dışı avantajlarından yararlanmaktadır.
MRVP programı kapsamında mukimlik başvurusunda bulunmak iki aşamalı bir süreçtir. İkamet izni almak için öncelikle durum değerlendirmesi aşamasından, özgeçmiş kontrollerinden geçmeniz ve genel başvuru koşullarını sağlamanız gerekmektedir. İkamet izni aldıktan sonra ise katkı payı, Malta’da menkul yatırımı ve Malta ekonomisine parasal yatırım basamaklarından oluşan üç kademeli bir ekonomik katılım önkoşulunu yerine getirmeniz gerekecektir.

Her adımla ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıda belirtilmiştir.

1. Adım.
İkamet belgesi almaya hak kazanma

2. Adım
Katkı payları ve yatırımlar

1. adımı tamamladıktan ve ikamet belgesi almaya hak kazandıktan sonra 2. adımda üç kademeli bir yatırım taahhüdünde bulunmanız gerekecektir.

Gerekli belgeler

Bu programa başvurmak için aşağıdaki belgelerin aslını ya da ingilizceden farklı bir dilde hazırlanmış ise onaylı tercümelerini sunmanız gereklidir (tercüme ile ilgili kurallar aşağıda belirtilmiştir:

  • Pasaport, doğum belgesi ve (evli iseniz) evlilik cüzdanı dahil kimlik belgeleri,
  • Doğduğunuz ülkenin veya son 10 yılda en az altı ay süreyle ikamet ettiğiniz ülkenin yetkili kurumlarından alınmış adli sicil kaydı,
  • Kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin sağlıklı olduğuna, geçerli bir sağılık sigortası kapsamında sigortalı olduğuna dair itibarlı bir sağlık sisteminden alınacak belge,
  • Gerekli maddi katkıya dair delile mesnet belge (ödeme makbuzu),
  • Başvuru tarihinden ileriye dönük olarak Malta dışında en az 100.000 Euro yıllık gelire veya en az 500.000 Euro değerinde sermayeye sahip olduğunuza dair yeminli beyan yazısı,
  • Menkul koşuluna uygunluk kanıtı (tapu veya kira sözleşmeleri),
  • Eşiniz hariç, bakmakla yükümlü olduğunuz 18 yaşından büyük kimselerin her birinin desteklendiğine dair yeminli beyan yazısı.

Not:

  1. Belirli durumlarda Identity Malta pasaport büro amirliği ek belge talebinde bulunabilir. Bu gibi durumlarda Prospera vakit kaybetmeden sizi haberdar edecektir.
  2. Yanlış beyanda bulunmanız veya esasa ilişkin unsurları gizlemeniz durumunda başvurunuz reddedilebilir.

Tercüme ile ilgili kurallar

Belgelerin aslı İngilizce dışında bir dilde hazırlanmış ise, bu belgelerin yeminli tercüman tarafından İngilizceye tercüme edilerek aşağıdaki yetkililerden herhangi birine onaylatılması gerekmektedir:

  • Yetkili hukukçu
  • Noter
  • Malta konsolosu veya diplomatik görevlisi
  • Temsilcilik kıdemli çalışanı
Hukukçu veya noter Maltalı değilse, bu durumda tüm belgeler için apostil şerhi de istenecektir.

Kimler bakmakla yükümlü olduğum kişiler arasında yer alır?

Aşağıda sıralanan kişiler bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler arasında yer almaktadır:

  • Tek eşli bir evlilik birliğinde veya vaka bazında değerlendirme sonucu Bakanlıkça aksi yönde yetki verilmedikçe ilişki dahilinde ya da evliliğe benzer bir durumda eşiniz,
  • 18 yaşından küçük olmak kaydıyla evlat edindiğiniz çocuğunuz ve / veya eşinizin çocuğu dahil olmak üzere çocuğunuz/çocuklarınız,
  • 18 yaşından büyük olmasına rağmen evli olmayan, ekonomik olarak faal olmadığı kanıtlanan ve ana başvuru sahibi olarak esasen size bağımlı çocuğunuz veya eşinizin çocuğu,
  • Ekonomik olarak faal olmadığı kanıtlanan ve ana başvuru sahibi olarak esasen size bağımlı ebeveyniniz veya büyükanneniz & büyükbabanız ya da eşinizin ebeveyni veya büyükannesi & büyükbabası,
  • En az 18 yaşında olan ve lisanslı bir sağlık çalışanı tarafından Fırsat Eşitliği Programı (Engelli Bireyler Yasası) kapsamında engeli olduğu onaylanan, sizinle birlikte yaşayan ve ana başvuru sahibi sıfatıyla tamamen sizin destek verdiğiniz çocuğunuz veya eşinizi çocuğu.

Malta’da daimi oturma iznine sahip olmanın avantajlarından yararlanın!

1. ve 2. adımda öngörülen koşulları yerine getirdikten sonra, Malta’da daimi olarak ikamet etme veya Malta’ya yerleşme hakkına sahip olabilirsiniz. Daimi oturma izniyle Schengen bölgesinde yer alan tüm ülkelere serbestçe giriş çıkış yapabilirsiniz. Ailenizle birlikte yaşam koşullarının ılımlı olduğu, güvenli, istikrar vaat eden bir sosyal ortamda yaşamanın keyfine varın.

Daha fazla bilgiye ve yönlendirmeye ihtiyacınız varsa

Ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili sorularınızı cevaplandırmaya hazır profesyonel ekibimiz her zaman yanınızda.

Bizimle iletişime geçin