Yatırım yoluyla malta vatandaşlığı

Yatırım yoluyla Vatandaşlık Programı (MIIP) saygın, siyaseten ve ekonomik açıdan istikrarlı AB üyesi bir ülkede vatandaşlık sunan, ilk AB onaylı vatandaşlık programıdır. Bu program kapsamında vatandaşlık alarak AB’nin 28 ülkesinden herhangi birinde çalışma ve iş kurma hakkına sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte 182’den fazla ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Prospera Europe Limited, bu Programın Akredite bir Temsilcisidir.
Lisans Numarası: IIP090.

Yatırım yoluyla Malta vatandaşlığı programının başvuru harç bedelleri:

Durum değerlendirmesi

Malta, Identity Malta pasaport büro amirliği olarak bilinen resmi kurum tarafından bizzat yürütülmekte olan dört kademeli bir durum değerlendirme süreci geliştirmiştir. Başvurunun ilerleyebilmesi için tüm uygunluk kriterlerinin yerine getirilmesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin ve şahsınızın iyi durumda olduğunu göstermeniz gerekecektir:

  • Sabıka kaydınızın olmadığını,
  • Halihazırda aleyhinize bir cezai soruşturma başlatılmış olmadığını,
  • Malta’nın uluslararası topluluktaki itibarını zedeleyebilecek olası ve/veya doğrudan bir güvenlik riski teşkil etmediğinizi,
  • Malta’nın vizesiz seyahat özgürlüğü tanıdığı bir ülkede vize başvurunuzun daha önce reddedilmiş olmadığını doğrulamak üzere özgeçmiş kontrolleri yapılır.

Avantajları

Malta Vatandaşlığına başvuruda bulunmanın pek çok avantajı mevcuttur.

  • Malta’da ve tüm AB üyesi ülkelerde (İsviçre ve bazı diğer ülkeler dahil) seyahat ve oturma özgürlüğü,
  • Tüm AB üyesi ülkelerde iş kurma hakkı,
  • 182’den fazla ülkeye vizesiz giriş çıkış kolaylığı,
  • AB vatandaşlarına sağlanan ayrıcalıklardan ve avantajlardan yararlanma hakkı,
  • Malta çift vatandaşlığı/üçlü vatandaşlığı kabul etmektedir.

Genel koşullar

  • Sabıka kaydının olmaması,
  • Sağlık sigortası, sağlıklı olmak ve bulaşıcı hastalık taşımamak,
  • 650.000 Euro ve aile fertlerinin her biri için 25.000 Euro / 50.000 Euro geri ödemesiz katkı payı ödemiş olmak,
  • Malta’da gayrimenkul: Yıllık 16.000 Euro ve üzeri kira VEYA 350.000 Euro ve üzeri menkul satın alma
  • Onaylı devlet menkul kıymetlerine 150.000 Euro yatırım yapmış olmak,
  • Vatandaşlık almadan önce en az 1 yıl süreyle Malta’yla bağlantılı olmak (ikamet).

Gerekli belgeler

Bu programa başvuruda bulunabilmek için aşağıdaki belgelerin aslını veya onaylı kopyalarını* sunmanız gerekmektedir:

  • Pasaport, doğum belgesi ve (evli iseniz) evlilik cüzdanı dahil kimlik belgeleri,
  • Adli sicil kaydı,
  • Kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin sağlıklı olduğuna, geçerli bir sağılık sigortası kapsamında sigortalı olduğuna dair itibarlı bir sağlık sisteminden alınacak belge,
  • Kendinizin ve bakmakla yükümlü olduğunuz kimselerin sağlıklı ve düzgün kimseler olduğuna dair delil,
  • Gerekli maddi katkıya dair delile mesnet belge (ödeme makbuzu),
  • Menkul koşuluna uygunluk kanıtı (tapu veya kira sözleşmeleri),
  • Identity Malta pasaport büro amirliği tarafından istenebilecek diğer belgeler,
  • Sadakat Yemini etmiş olduğuna dair delil: 18 yaş ve üzerindeki başvuru sahiplerinin Sadakat Yemini etmek üzere Malta’ya bizzat gelmesi gerekmektedir.
  • Eşiniz hariç, bakmakla yükümlü olduğunuz 18 yaşından büyük kimselerin her birinin desteklendiğine dair yeminli beyan yazısı.

NOT! Yanlış beyanda bulunmanız veya esasa ilişkin unsurları gizlemeniz durumunda başvurunuz reddedilebilir.

* Belgelerin aslı İngilizce dışında bir dilde hazırlanmış ise, bu belgelerin yeminli tercüman tarafından İngilizceye tercüme edilerek yetkili bir hukukçuya, notere, Malta konsolosuna veya diplomatik görevlisine ya da temsilcilik kıdemli çalışanına onaylatılması gerekmektedir.

Daha fazla bilgiye ve yönlendirmeye ihtiyacınız varsa

Ürünlerimiz ve hizmetlerimizle ilgili sorularınızı cevaplandırmaya hazır profesyonel ekibimiz her zaman yanınızda.

Bizimle iletişime geçin